Julkaistu: 04.11.2020 00.00

Covid-19 uutiset/tiedotteet

JULKAISEMME TÄLLÄ SIVUSTOLLA UUTISET JA TIEDOTTEET KOSKIEN COVID-19.

Henkilöt, jotka ovat joutuneet karanteeniin tai liittyvät alla oleviin tapauksiin saavat erikseen tiedotteen seuralta/joukkueelta ja terveysvirastolta. Terveysvirasto ohjeistaa miten tulee toimia.

7.1.2020

Halliyhtiö sekä Åif ry on tehnyt päätöksen pitää Ingman areenan suljettuna 17.1.2021 asti (ei koske edustus joukkueita).
Viranomaisten antamien uusien suositusten ja Sipoon kunnan oheistuksen ja määräysten mukaisesti pidämme Ingman areenan suljettuna edelleen 10.1.2021-18.1.2021 välisen ajan.
Kuullaan Sipoon kunnan oheistuksia jälleen 15.1. Ingman areenan mahdollisesta avaamisesta 18.1. koskien lasten ja nuorten ryhmäliikunnan jatkamista (ei koske aikuisliikuntaa).

Areenan vakiovuorolaskutus on keskeytetty 10.1.-17.1.2021 väliseksi ajaksi (ei koske pääsarjajoukkueiden harjoitus- tai pelivuoroja).


29.11.2020

Halliyhtiön ja seuran yhteisellä päätöksellä.
SULJEMME HALLIMME (Sipoon Areena) VÄLITTÖMÄSTI ja Areena on suljettuna ainakin toistaiseksi 30.11.-27.12.2020 välisen ajan!

Viranomaisten antamien uusien suositusten ja Sipoon kunnan oheistuksen mukaisesti pidämme Sipoon Areenan suljettuna 30.11.-27.12.2020 välisen ajan. Toivottavasti näin voimme osaltamme auttaa koronavirusepidemian leviämisen estämisen ja kantaa oman osuutemme Covid19 epidemian taltuttamisessa.

23.11.2020
Areenan harjoittelu- ja kilpaurheilutoiminta määräykset sisätiloissa 23.11.-13.12.2020 välisenä aikana!

Sipoon Areena ei keskeytä aikuisten ryhmäharrastustoimintaa kyseiseksi ajaksi, vaikkakin Kunta oheisti yksityisille hallitoimijoille aikuis-ryhmäharrastusten keskeyttämistä. Areena kuitenkin antaa vaihtoehtoisesti mahdollisuuden aikuisjoukkueille keskeyttää harjoittelun kyseiseksi ajaksi niiltä osin niiltä joukkueilta, joita rajoitteet koskevat, eikä vuoroja laskuteta tai ne hyvitetään joukkueille. Tärkeänä faktana pidimme sitä, että meidän aikuisharrasteryhmät eivät ole suuria, eikä aikuis-harjoitteluaikojen vuorot mene päällekkäin tai lomittain. Siksi toivommekin jokaisen aikuisjoukkueen käyttävän tässä asiassa maalaisjärkeä.

Areenan harjoittelu jatkuu myös juniorien ja kilpajoukkueiden osalta (miehet ja naiset edustus) normaalin Areenan oheistuksen puitteissa, eli OHEISTAA/TARKENTAA VIELÄ, että harrastuksiin osallistuessa, tule harrastuksiin vain täysin terveenä. Harrastuksiin osallistuessa tulee olla täysin oireeton, lieviäkään oireita ei saa olla. Harrastuksissa täytyy pyrkiä säilyttämään etäisyys muihin harrastajiin, etenkin sisätiloissa ja hallissa liikkuessa, sekä sinne mentäessä ja sieltä poistuessa. Lisäksi uutena rajoitteena Joukkueiden harjoitukset loppuvat aina 5 min. ennen vuoron loppumisaikaa ja uuden treenivuoron käyttäjät aloittaa ajallaan (tasan treenin klo alkamisajalla) , sekä Areenalla ei olla ennen treenejä, eikä treenien jälkeen turhaa notkumassa, näin estämme Areenalla kokoontumisia, kohtaamisia ja turhia kontakteja kaukalojen laidoilla ilman kasvomaskia jne.!

Käytä kasvomaskia kaikissa tilanteissa, paitsi urheilusuorituksen aikana ja huolehdi käsihygieniasta. Yleisten pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö on syytä minimoida (vältetään suihkussa käyntiä viimeiseen vaihtoehtoon saakka).

Miesten edustusjoukkueen ja Naisten edustusjoukkueen kotipelit pelataan kyseisenä aikana ilman yleisöä ja joukkueiden toimihenkilö-rajoitteena on max. 4 henkeä per joukkue Areenalle ottelutapahtumaan sisään + 2 henkeä toimitsija pöytään, 2 pallopoikaa/laitojen korjaajaa, ruutu-/ja Solidsport kuvaaja ja muu tukihenkilö esim. laukaisukartta ylös VIP aitioon!

3.11.2020
A-tyttöjen joukkueessa on todettu positiivinen korona tartunta, jonka takia pelaajat on asetettu karanteeniin. Karanteeni päättyy 10.11.

3.11.2020
A-pojissa on löydetty positiivinen korona tartunta jonka takia osa A-pojat sekä osa Miehet 2 joukkueesta ovat asetettu karanteeniin 28.10. Karanteeni päättyy 5.11.

26.10.2020
Ensi lauantaina 31.10 pelattavaksi merkitty naisten F-Liigan ottelu ÅIF-Pirkat siirtyy, koska ÅIF:n joukkueessa on todettu uusia koronatartuntoja. Siirretyn ottelun uudeksi pelipäiväksi on sovittu lauantai 5.12.

Tällä hetkellä voimassa oleva karanteeni jatkuu joidenkin pelaajien osalta yli ensi viikonlopun. Ottelun siirrosta on sovittu Pirkkalan Pirkkojen kanssa.

20.10.2020
ÅIF:n F-liigajoukkueesta on löytynyt yksi koronatartunta.
Tapauksen myötä F-liigan naisten sarjan B-lohkossa pelaavat ÅIF ja SaiPa (vastakkainen peli la 17.10.) ovat karanteenissa 27.10. saakka.

10 päivän karanteeni vaikuttaa SaiPan otteluohjelmaan: 24.10. aikataulussa ollut Pirkat - SaiPa siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Sipoon terveysviranomaiset ei vaadi toimitsijoita tai Areenan katsomossa la. olleita karanteeniin, eli ei koske seuran muita joukkueita vaan harjoitukset jatkuvat normaalisti.

10.10.2020
3.10. pelattavan Miehet II - Tiikerit II ottelun joukkueet sekä erotuomarit asetetaan karanteeniin. Tämän viikonlopun pelit siirretään pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

Koronavirus positiivinen ei muuten vaikuta Åif urheiluseuran tai joukkueiden peleihin tai muuhun esim. areenan harjoituksiin. Toiminta jatkuu hallillamme normaalin korona- ja hygienia oheistuksen puitteissa.

9.10.2020
Yksi ÅIF miesten edustusjoukkueen pelaajista on sairastunut koronavirukseen. Kyseinen pelaaja on saanut tartunnan viime viikolla ja on ollut matkassa mukana, kun sipoolaisjoukkue matkusti vieraspelikiertueelle Ouluun Limingan Niittomiesten ja sunnuntaina O2-Jyväskylän vieraaksi.

Koronalle altistuneet edustuksen ja B poikien pelaajat ovat kaikki testattu ja tämän hetkisellä tiedolla, joukkueesta ei ole löytynyt muita korona positiivisia pelaajia.

Huominen kotiottelu Hawksia vastaan Sipoon Areenalla siirretään.

Koronavirus positiivinen ei muuten vaikuta ÅIF urheiluseuran tai joukkueiden peleihin tai muuhun esim. Areenan harjoituksiin. Toiminta siis jatkuu hallillamme normaalin korona- ja hygienia oheistuksen puitteissa.

Pitäkää itsestänne ja toisistanne hyvää huolta, ÅIF Ry puheenjohtaja Michaela

9.10.2020
Åif Ry ja Sipoon areena noudattaa yleisiä sekä salibandyliiton antamia oheistuksia + seuraa ja reagoi
muuttuviin tilanteisiin.

HARJOITUKSET

 • TREENEIHIN TULLAAN VAIN TÄYSIN TERVEINÄ!
 • Ohjeistamme toimihenkilöitämme pitämään kasvomaskia harjoituksissa sekä otteluissa.
 • Saattajat (vanhemmat ja sisaret) eivät tule halliin sisään, ainoastaan joukkueen jäsenet ja joukkueen välttämättömät toimihenkilöt.
 • Hallin sisään tullaan vasta omalle vuorolle. Hallissa ei oleskella ennen omaa vuoroa eikä sen jälkeen. Joukkue pysyy sillä kentällä, johon vuoro on varattu.
 • Muistetaan yleinen turvaväli ja huolehditaan käsihygieniasta.
 • Pukuhuoneet ovat käytössä ja niissä säilytetään pelaajien varusteet. Varusteita ei oteta katsomoon eikä kentän laidalle. Suihkuja ei käytetä vaan jokainen peseytyy kotona harjoituksien jälkeen.

TURNAUSMUOTOISET KOTIOTTELUT

 • Otteluihin tullaan vain täysin terveinä!
 • Katsojat ovat otteluihin tervetulleita kuitenkin kerrallaan maksimissaan 120 henkilöä jotta turvavälit säilyvät.
 • Vahva suositus on kasvomaskin käyttöä katsomoissa
 • Vierasjoukkue saa peseytyä ottelun jälkeen, jos kuitenkin mahdollista, suositellaan peseytymistä kotona.
 • Jos sinulle todetaan positiivinen korona testi, ole välittömästi yhteydessä seuran toimistoon 050-322 7999

Näiden lisäksi noudatetaan Salibandyliiton sekä THL:n ohjeistuksia.

Salibandyliiton ohjeistukset löydät täältä: https://salibandy.fi/fi/info/koronapandemia/

Åif Ry / Sipoon areena