ÅIF vahvistuneena kauteen 2024-25
Naiset F-liigaJulkaistu: 29.07.2024 21.43

ÅIF vahvistuneena kauteen 2024-25

ÅIF Liiganaisten joukkue on palannut lyhyeltä omatoimi-/lomajaksolta ja harjoittelu kohti kauden avausta jatkuu. Uuden fysiikkavalmentaja Esa Mäki-Tulokkaan johdolla harjoittelu on ollut kovaa ja meno valmennuksen silmin erittäin lupaavaa.

Valmennuksessa jatkavat muutoin viime kauden tapaan Jupu Heikkinen, Atte Lehtinen, Marko Paju, sekä maalivahdeista vastaava Aake Kettunen. Heikkinen kertoo lähtökohdista tulevaan:

’Joukkuehan muuttui jälleen melko paljon, ja yleisesti viime vuosina vaihtuvuus on ollut ehkä turhankin suurta. Nyt olemme mielestämme saaneet erittäin hienon oloisen ryhmän kasaan, rosteri on laaja ja laadukas, ja kun toivottavasti kaikki pysyvät ehjinä, niin valmennuksella on haastava tehtävä tehdä valintoja peleihin.’

PSS suunnalta saatiin useampi pelaaja; kokemusta toi Noona Björkman, sekä nuorempaa laatua Venla Nousiainen, Matilda Holmström, Alina Söderström ja Sanni Kahina. Kokenut Annika Hautojärvi palasi Sveitsistä kasvattajaseuraansa, ja tuo johtajuutta kentälle ja sen ulkopuolelle.

Jokereissa toissa kaudella läpilyönyt taitava Emilia Kaartoaho tuo maalintekovoimaa, Northern Starsista puolustukseen saatiin vahva ja ennakkoluuloton Elena Paananen, maalivahtiosastoa täydentää SB Prosta siirtynyt erittäin hyvä torjuja Nora Laikka ja uusien tulokkaiden ryhmän täydentää omista junioreista edustukseen nostettu taidokas ja lupaava Lucia Freudenthal.

Heikkinen jatkaa: ’Toukokuun alkupuolella pidettiin aloituspalaveri, ja ryhmä saatiin suht hyvissä ajoin kasaan, ja harjoittelussa ollaan jo otettu askelia eteenpäin. Treeneissä on menty vauhdilla, fiilis on erinomainen ja kaukalon sisälläkin tapahtuu paljon hyvää. Pelaajisto näyttää siltä, että halutaan ja pystytään pelaamaan hieman eri tavalla viime kauteen verrattuna, toki säilytetään ja parannetaankin vielä viime kaudesta tuttua puolustuksen taistelua, peittopeliä ja nöyryyttä. Pallollisena tullaan näkemään aika paljon aktiivisempi ÅIF.

'Alkava kausi tulee olemaan todella mielenkiintoinen, ja on selvää, että halutaan olla sarjataulukossa korkeammalla kuin viime kaudella. Uskon että sarjasta tulee tasainen, ja esimerkiksi playoff-paikoista tulee paljon kovempi taistelu viime kauteen verrattuna, mutta niihin peleihin meillä on todella kova halu päästä. Tarkemmat tavoitteet kaudelle asetetaan joukkueen kanssa treenipelijakson loppumetreillä’

Harjoitusotteluita alla on muutama, joista tuloksina 3-5 tappio SB Prolle, 3-3 tasapeli Erä Viikinkejä vastaan, ja 5-3 voitto Saipasta. Edessä ennen kauden alkua on vielä useampi treenimatsi, ja lauantai 24.8 on tarjolla useampi ottelu, kun ÅIF, FBC Loisto sekä Koovee kohtaavat toisensa yhden päivän turnauksessa Sipoo Areenalla. Tuolloin onkin mainio paikka tulla katsastamaan miltä joukkue vaikuttaa muutamaa viikkoa ennen kauden alkua!