Naiset edustus , F-Liiga/Lohko B

ÅIF - Saipa  3 - 6

Ingman Areena

Naisille kauden ensimmäinen tappio -viimeisen erän salama-alku ratkaisi ottelun

ÅIF koki kauden ensimmäisen tappion, kun Lappeenrannan Saipa haki pisteet Sipoon Ingman Areenalta lukemin 3–6. Ottelun käännekohta nähtiin viimeisen erän alkuun, kun vieraat latoivat kaksi maalia kuuteen sekuntiin.

Ensimmäinen erä oli vieraiden heiniä. Lappeenrantalaiset vyöryttivät peliä kerta toisensa jälkeen sipoolaisten päätyyn, eikä kotijoukkueelta meinannut löytyä vastalääkettä vieraiden rynnistyksen estämiseksi. Lopulta erätauolle siirryttiin Saipan 0–2 johdossa.

ÅIF keräsi rivinsä upealla tavalla toiseen erään ja kentän voimasuhteet alkoivat kääntyä sipoolaisten eduksi. Saipa joutui puolustamaan maaliaan yhä useammin ÅIF:n teräviä hyökkäyksiä vastaan. Ensimmäisen kerran kotijoukkue onnistui iskemään maalin ajassa 22.31 Ella Ahtiaisen toimesta. ÅIF innostui kavennuksesta niin paljon, että vieraiden naalia vartioinut Miia Maaranen joutui antautumaan toisen kerran ajassa 33.30, kun Emma Hartwall pääsi sijoittamaan pallon Saipan maaliin. Toisen erän jälkeen tilanne oli tasan 2–2.

Kotijoukkueen kannalta kolmas erä alkoi synkkien pilvien alla, kun vieraat laittoivat pallon maaliin kahdesti kuudessa sekunnissa. Maalit syntyivät Emma Kailan ja Juuli Hakkaraisen toimesta. Kotijoukkue ei toipunut tuosta kylmästä suihkusta, vaan ottelu päättyi lopulta Saipan 3–6 vierasvoittoon. Kotijoukkueen kolmannen maalin iski Camilla Granqvist.

Kauden ensimmäisestä tappiosta huolimatta ÅIF tulee varmasti kääntämään laivan suunnan tuleviin kamppailuihin.

Teksti: Juho Kojima

Tilastot

3 - 6

Saipa
0 - 22 - 01 - 4
8'Jäähy: 2minOjala Katri
22'MaaliAhtiainen Ella
22'MaalisyöttöWecksten Mette
33'MaaliHartwall Emma
33'MaalisyöttöRautanen Jenni
45'MaaliGranqvist Camilla
45'MaalisyöttöRautanen Jenni
46'Jäähy: 2minGranqvist Camilla
48'Jäähy: 2minJaakkola Pinja