Naiset edustus, Naisten Liiga NLB

ÅIF - Welhot  5 - 4

Ingman Areena

Naisten runkosarja päättyi upeaan voittoon - sankariksi nousi Bea Karling

ÅIF:n naiset pelasivat lauantaina runkosarjan viimeisen ottelunsa. Ingman Areenan askiin vastustajaksi hyppäsi Kuopiosta saapunut Welhot. Vieraat hallitsivat ottelun ensimmäistä erää, mutta sipoolaiset laittoivat kolmannessa erässä kiihdytysvaihteen silmään. Lopulta ottelu päättyi ÅIF:n upeaan 5-4 voittoon. Tappio katkaisi Welhojen pitkän voittoputken.

Ottelu alkoi kotojoukkueen kannalta iloisesti, sillä Kaisa Kantokorpi ja Bea Karling juonivat pallon maaliin ajassa 04.36, Tästä eteenpäin avauserän askeleet määräsi Welhot. Tuloksena oli kolme osumaa, joista varsinkin viimeinen kirpaisi oikein kunnolla, sillä pallo singahti ÅIF:n maaliin vain sekunti ennen erän päätöstä.

Jo kerran maalin iskenyt parivaljakko Kantokorpi-Karling onnistui jälleen toisessa erässä, joten kolmanteen erään lähdettäessä joukkueita erotti vain yksi maali. Vieraat iskivät neljännen osumansa ajassa 47.21. Tämän jälkeen kotijoukkue osoitti todella hienolla tavalla, kuinka ottelun suunta käännetään.

ÄIF alkoi haastaa Welhoja todella aktiivisesti ja pelitavan muutos tuottikin toivottua tulosta. Kotijoukkueen taistelu palkittiin tasoittavalla osumalla ajassa 53.50, kun Susanna Aura syötti pallon Mette Weckstenin lapaan, eikä Mette erehtynyt, vaan sujautti pallon reppuun.

Alkoi näyttää siltä, että ottelu ratkaistaisiin jatkoajalla, mutta Bea Karling olikin aivan eri mieltä. Todella upean ottelun pelannut hyökkääjä sai hienon syötön Viktoria Myllylältä ja voittomaali oli tosiasia ajassa 58.54.

Päävalmentaja Sami Vidgren oli tyytyväinen voitetun ottelun jälkeen.

-Runkosarjan viimeinen peli päättyi hyvään voittoon. Nousujohteinen peli, jossa tärkeintä oli venyminen kahden maalin takaa rinnalle ja ohi. Welhoilla oli alla kahdeksan pelin voittoputki. Tämmöistä venymistä tarvitaan myös jatkosarjassa Steelerssiä vastaan. Omalla työteliäällä ja nöyrällä pelillä, jossa on ajatus mukana voi voittaa pelejä, Vidgren totesi.

1 - 31 - 03 - 1
4'MaaliKantokorpi Kaisa
4'MaalisyöttöKarling Bea
26'MaaliKantokorpi Kaisa
26'MaalisyöttöKarling Bea
47'MaaliBaumgartner Nelly
47'MaalisyöttöBoman Bianca
53'MaaliWecksten Mette
53'MaalisyöttöAura Susanna
58'MaaliKarling Bea
58'MaalisyöttöMyllylä Viktoria