Josba - ÅIF Miesten edustus   8 - 7

Energy Liikuntakeskus

Mieletön trilleri Joensuussa

8-7 JA ( 4-1, 1-5, 2-1, 1-0)
ÅIF lähti varsin tiukalla rosterilla liikkeelle toiseksi viimeiseen runkosarjan otteluun. Valmistelut menivät hyvin ja taistelutahtoa oli ilmassa. Paikan päällä Joensuussa Josban värikäs ja meluisa faniryhmä päätti ottaa mökin haltuun. Ottelu starttasi ja Joensuun pelaajat lähtivät pelaamaan jäätävää vauhtisalibandya. Ajattelivat varmaan, että ÅIFin kaksi kentällistä ja rapiat jää saman tien telineisiin. Ja vähintäänkin koneisto piiputtaa. Ajassa 06:06 alkoikin tapahtua. Josban avausmaali ja kolme lisää neljään minuuttiin. Joukkueemme oli tyrmistynyt. Tilanteessa 5 - 0 nähtiin ensimmäinen valonpilkahdus, kun Oliver Sillanpää tälläsi ÅIFin avausmaalin ajassa 19:59 Markus Mitikan esityöstä. Ja koko halli protestoi voimakkaasti.

Toinen erä olikin jotain aivan muuta. ÅIF pyöritti peliä, sai matsin täysin haltuunsa ja tehtaili toinen toistaan hienompia maaleja peräti viisi kappaletta peräkanaa. Josba oli jo täysin lyöty. Päävalmentaja Bastin sanoin: ”olen teistä äärimmäisen ylpeä, toinen erä oli huippua”. Joukkueena pelattiin ja posin kautta mentiin. Toinen erä meille 5-1.

Kolmannessa erässä olisi nitrot tulleet tarpeeseen. Huikeaa taistoa molemmilta joukkueilta. ÅIFin pelaajat puolustivat upeasti ja maalissa Ville Pesonen oli itse rauhallisuus poimimalla vastustajien vedot pois. Vauhtia riitti ja värikkäitä vaiheita nähtiin. Varsinainen ottelu päättyi tuloksen 7-7, huh huh.

Jatkoajalla ÅIF jatkoi pelin vyöryttämistä, oli tolppaa ja vaikka mitä. Mutta niin vain kävi; jotenkin käsittämättömästi pallo pomppi meidän maaliin ajassa 61:39. Pettymys oli valtaisa. Rehellisesti sanottuna me veimme peliä ja olisimme ansainneet enemmän kuin yhden pisteen, kaikki oli omissa käsissä. Joukkueen suoritus ja nousu paineen alta oli huikeata katsottavaa. Viikon päästä vielä yksi runkosarjan matsi Seinäjoella. Playoff-tavoite elää ja joukkue on valmiina!

Kussa Oliver Sillanpää maalinteossa (ÅIF:in kuvaarkisto)