ÅIF ja Northern Stars yhteistyöhön
19.9.2018 18:44 Uutisointi / Naiset edustus

Tapio Hämeen-Anttila(Northern Stars) Sami Vidgren(ÅIF) sekä Michaela Lindqvist(ÅIF)

Sipoolainen ÅIF ja Northern Stars Espoosta yhteistyöhön

Ådalens IF (Sipoo) ja Northern Stars (Espoo) ovat sopineet kauden 2018-2019 kattavasta yhteistyöstä. Yhteistyö toimii usealla tasolla, sillä yhteistyö kattaa naisten ja vanhempien tyttöjen valmennuksen välisen yhteistyön, farmisopimuksen ÅIF:n ja Northern Starsin naisten aikuisjoukkueiden välillä sekä A-tyttöjen 1.divisioonaan ilmoitetun yhdistelmäjoukkueen.

Kausi 2017-2018 oli sipoolaisten ensimmäinen liigakausi ja käynnistyvä kausi, 2018-2019, on seuran toinen naisten ylimmällä sarjatasolla.

ÅIF salibandy on toiminut vuodesta 1995 Sipoossa. Seurassa on 670 jäsentä. ÅIF Salibandyperhe koostuu 28 joukkueesta (6 aikuisjoukkuetta ja 22 juniorijoukkuetta) + useista kerhoryhmistä (n. 8 kerhoa) ja salibandykouluista (n. 7 kpl).

Seura toimii kunnan ensisijaisena Salibandy harrastuksen tuottajana ja toimii salibandyn kasvattajaseurana, kuitenkin viime vuosien menestymisen myötä, seura keskittyy myös kilpailutoimintaan C-junioreista ylöspäin. Suurin osa seuran A- ja B ikäisistä tytöistä ja pojista on harrastanut lajia jo lähes kymmenen vuotta.

Seura haluaa luoda edellytykset sille, että kasvatustehtävä, joka seurassa lasten suhteen on jo omassa strategiassaankin, johtaisi osan lapsista kilpaurheilun pariin.

Espoolainen Northern Stars on perustettu syksyllä 2014 ja seuran ensiesiintyminen Suomen Salibandyliiton sarjoissa tapahtui kaudella 2015-2016. Nyt alkava kausi liiton sarjoissa on neljäs. Northern Stars on tyttö- ja naissalibandyn erikoisseura, joka toimii läntisen Uudenmaan talousalueella, kotipaikkanaan Espoo. Seurassa harrastaa salibandyä noin 160 tyttöä ja naista, joista 120 on alle 19-vuotiasta. Northern Starsin naisten joukkue pelaa Naisten II-divisioonassa.

”Yhteistyön aloittaminen ÅIF:n kanssa oli helppoa, sillä keskusteluyhteys löytyi nopeasti ja ajattelemme samalla tavalla asioista. Tämä on helpottanut yhteistyön käynnistämistä. Vapaan siirtoikkunan aika löysimme yhdessä seuran meidän 1998-syntyneille pelaajille ja he ovat sopeutuneet hyvin uuteen seuraan. Nousevan kauden aikana farmisopimuksen sekä rinnakkaisedustusten kautta on Northern Starsin lahjakkailla junioripelaajilla mahdollisuus päästä tutustumaan naisten liigajoukkueen harjoituksiin ja jopa pelitapahtumiin. Tämä omalta osaltaan pienentää kynnystä juniorivuosien jälkeen lähteä kokeilemaan siipiään naisten ylemmissä sarjoissa. Yhteistyö myös mahdollistaa laaja-alaisemman lajikulttuurin vaihdon ja rikastuttaa molempien seurojen arkea.” Maalailee Northern Starsin toiminnanjohtaja Tapio Hämeen-Anttila

”Pyrimme tarjota sipoolaisille tytölle/naisille mahdollisuus pelata ”omilla tasoillaan” kotikunnassa,

siksi teimme yhteystyösopimuksen tyttösalibandyseura Northern Starsin kanssa. Meidän vanhempien tyttöjunioreiden (A-tytöt) pelaajamäärä on tällä hetkellä ollut minimaalinen ja siksi halusimme antaa heille mahdollisuuden pelata sekä A tyttöjen SM sarjassa, että A-tyttöjen divaritasolla. Naisten Liiga joukkueelle taas saimme yhteistyökuvion ansiosta urheiluisia pelaajia naisten rinkiin lisää ja mahdollisuuden näille nuorille pelaajille pelata myös liiga tasolla” Michaela Lindqvist Åif puheenjohtaja


   
Lisää uutisia
Naiset edustus
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat