Esittely
Ottelutilastot
ÅIF - Welhot
2019-2020 - Naiset edustus - Naisten Liiga NLB
Klo 15:00 Ingman Areena
22
Hel

Ella Ahtiainen lähtee runkosarjan viimeiseen otteluun hakemaan voittoa


Lauantaina pelataan ÅIF:n osalta viimeinen Naisten Salibandyliigan runkosarjan ottelu. Ingman Areenalle saadaan vieraita Kuopiosta saakka, kun Welhot saapuu kylään. Kotijoukkueen edellinen kamppailu ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, vaan vierailu Pirkkalassa päättyi ikävään tappioon, mutta nyt nuo muistot on pyyhitty pois mielestä ja sipoolaiset ovat keskittyneet täysillä Welhojen kohtaamiseen.

Kuopiolaiset ovat tällä hetkellä runkosarjan sijalla neljä, ÅIF puolestaan löytyy sijalta kuusi. Welhot on sipoolaisten edellä neljän pisteen turvin. Kaksikon välistä löytyy NST, joka kohtaa viimeisessä pelissään O2-Jyväskylän. Jos ÅIF voittaa Welhot ja lappeenrantalaiset häviävat kamppailunsa, niin sipoolaiset nousevat viidenneksi.

ÅIF:n hyökkääjä Ella Ahtiainen lähtee runkosarjan viimeiseen koitokseen luottavaisena.

-Lähdetään joukkueen kanssa hakemaan lauantaina hyvää fiilistä ja luotetaan meijän omaan peliin. Jatko on melko selvä ja jossitella ei enää voi. Nyt tästä alkaa meijän voittoputki ja loppuun asti vedetään täysillä. Ollaan viikon aikana treenattu hyvin ja valmentajat on antanut hyvät vinkit Welhot peliin, Ahtiainen kertoo.

Sipoolaisten tavoite on selvä.

-Vastustaja on kova ja parantanut peliä kauden aikana eli ei tule olemaan helppo peli, mutta pelataan omaa peliä ja hyvällä fiiliksellä. Meijän tavoite on päättää runkosarja voittoon ja samalla katkaista Welhojen voittoputki, joukkueensa pistepörssiä johtava Ella Ahtiainen iskee tiskiin.

ÅIF-Welhot lauantaina kello 15:00. Lähetyksen ottelusta tarjoaa Ruutu+.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Aarno Järvinen (arkistokuva)

Naisten runkosarja päättyi upeaan voittoon - sankariksi nousi Bea Karling


ÅIF:n naiset pelasivat lauantaina runkosarjan viimeisen ottelunsa. Ingman Areenan askiin vastustajaksi hyppäsi Kuopiosta saapunut Welhot. Vieraat hallitsivat ottelun ensimmäistä erää, mutta sipoolaiset laittoivat kolmannessa erässä kiihdytysvaihteen silmään. Lopulta ottelu päättyi ÅIF:n upeaan 5-4 voittoon. Tappio katkaisi Welhojen pitkän voittoputken.

Ottelu alkoi kotojoukkueen kannalta iloisesti, sillä Kaisa Kantokorpi ja Bea Karling juonivat pallon maaliin ajassa 04.36, Tästä eteenpäin avauserän askeleet määräsi Welhot. Tuloksena oli kolme osumaa, joista varsinkin viimeinen kirpaisi oikein kunnolla, sillä pallo singahti ÅIF:n maaliin vain sekunti ennen erän päätöstä.

Jo kerran maalin iskenyt parivaljakko Kantokorpi-Karling onnistui jälleen toisessa erässä, joten kolmanteen erään lähdettäessä joukkueita erotti vain yksi maali. Vieraat iskivät neljännen osumansa ajassa 47.21. Tämän jälkeen kotijoukkue osoitti todella hienolla tavalla, kuinka ottelun suunta käännetään.

ÄIF alkoi haastaa Welhoja todella aktiivisesti ja pelitavan muutos tuottikin toivottua tulosta. Kotijoukkueen taistelu palkittiin tasoittavalla osumalla ajassa 53.50, kun Susanna Aura syötti pallon Mette Weckstenin lapaan, eikä Mette erehtynyt, vaan sujautti pallon reppuun.

Alkoi näyttää siltä, että ottelu ratkaistaisiin jatkoajalla, mutta Bea Karling olikin aivan eri mieltä. Todella upean ottelun pelannut hyökkääjä sai hienon syötön Viktoria Myllylältä ja voittomaali oli tosiasia ajassa 58.54.

Päävalmentaja Sami Vidgren oli tyytyväinen voitetun ottelun jälkeen.

-Runkosarjan viimeinen peli päättyi hyvään voittoon. Nousujohteinen peli, jossa tärkeintä oli venyminen kahden maalin takaa rinnalle ja ohi. Welhoilla oli alla kahdeksan pelin voittoputki. Tämmöistä venymistä tarvitaan myös jatkosarjassa Steelerssiä vastaan. Omalla työteliäällä ja nöyrällä pelillä, jossa on ajatus mukana voi voittaa pelejä, Vidgren totesi.

Ottelun viralliset tilastot

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Aarno Järvinen


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
5 - 4
(1 - 3) (1 - 0) (3 - 1)
Welhot
4' Maali Kantokorpi Kaisa

4' Maalisyöttö Karling Bea

26' Maali Kantokorpi Kaisa

26' Maalisyöttö Karling Bea

47' Maali Baumgartner Nelly

47' Maalisyöttö Boman Bianca

53' Maali Wecksten Mette

53' Maalisyöttö Aura Susanna

58' Maali Karling Bea

58' Maalisyöttö Myllylä Viktoria
Lisää uutisia
Naiset edustus
«  Heinäkuu   »
Kategoriat