Naiset edustus, Naisten Liiga NLB

ÅIF - FBC Loisto  5 - 7

Ingman Areena

Toisen erän upea taistelu ei tuonut voittoa

FBC Loisto joutui lauantaina kovaan paikkaan, kun se kohtasi ÅIF:n Sipoossa. Naisten Salibandyliigan ottelu eteni todella tasaisesti kaksi ensimmäistä erää. Kotijoukkueen suurimmat taistelijat olivat Susanna Aura, Taru Martikainen ja Bea Karling. Kaikki kolme keräsivät ottelussa kaksi pistettä. Susanna Aura napautti kaksi maalia, mutta lopulta tuon kolmikon keräämät pisteet eivät riittäneet, sillä vieraat veivät ottelun lukemin 7-5.

Kun ottelun ensimmäinen erä päättyi moni varmasti, hieraisi silmiään, sillä tulostaululla komeilivat tasalukemat 3-3.Susanna Aura vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ajassa 06.50 Mette Weckstenin syötöstä ja siitä alkoi varsin vauhdikas erä. Taru Martikainen iski 3-3 tasoituksen Bea Karlingin syötöstä ajassa 18.01. Sitä ennen myös Karling oli laittanut pallon maaliin.

FBC Loisto siirtyi toisessa erässä jo kahden maalin johtoon, Mutta ÅIF olikin valmis todelliseen taisteluun. Kotijoukkueen taistelijan luonne tuli esiin ajassa 32.04, kun Ulla Valtola vei vieraat 5-3 johtoon ylivoimalla. Sipoolaisten ärhäkkään vastauksen tarjosi Susanna Korpela Nelly Baumgartnerin syötöstä ajassa 33.23. Kotijoukkueen ilotulitus jatkui heti aloituksen jälkeen, kun Susanna Aura Latoi tasoituksen ajassa 33.47. Syötön sipoolaisten upeaan tasoitukseen antoi Ella Ahtiainen.

ÅIF esitti toisessa erässä ehdottomasti kauden parasta peliään. Joukkueen taistelutahto oli jotain aivan uskomattoman upeaa. Jokainen pelaaja oli valmis taistelemaan pallosta ja auttamaan ketjukaveria, Peli oli iloisen ja lennokkaan näköistä.

Kolmas erä kaiken muuttaa voi. Siinä ne taas ovat, nuo surullisen tutut sanat. ÅIF ei tullut viimeiseen erään valmiina ja tällä kertaa se kostautui. Vieraiden Laura Pakarinen vei joukkueensa johtoon ajassa 40.15 laukauksella, joka yllätti kotijoukkueen maalilla torjuneen Sanna Viitasen. Lopullinen niitti ottelulle syntyi vain hetkeä myöhemmin Eeva-Maria Heinisen toimesta. Tämän jälkeen kotijoukkueen peli jäätyi, eivätkä sipoolaiset löytäneet toisen erän lennokkuutta.

ÅIF:n Taru Martikainen oli tyytyväinen oman ketjunsa peliin. Martikaisen kanssa hyökkäsivät Emma Hartwall ja Bea Karling. Ketjun puolustuksesta vastasivat Nelly Baumgartner ja Susanna Korpela.

-Oli meiltä aika hyvä peli. Oltiin vastaiskuissa teräviä, mutta oman pään merkkauspelissä oli ajoittain ongelmia. Oman ketjun tekemiseen olin tosi tyytyväinen, Martikainen kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelun viralliset tilastot

Kuva: Juhani Järvenpää

Tilastot

5 - 7

FBC Loisto
3 - 32 - 20 - 2
6'MaaliAura Susanna
6'MaalisyöttöWecksten Mette
9'MaaliKarling Bea
9'MaalisyöttöMartikainen Taru
18'MaaliMartikainen Taru
18'MaalisyöttöKarling Bea
30'Jäähy: 2minNeulasalmi Saana
33'MaaliKorpela Susanna
33'MaalisyöttöBaumgartner Nelly
33'MaaliAura Susanna
33'MaalisyöttöAhtiainen Ella