Naiset edustus, Naisten Liiga NLB

Steelers - ÅIF   7 - 9

Hämeenlinna, Elenia Areena

ÅIF ratkaisi ottelun kolmannessa erässä

ÅIF:n naiset aloittivat kautensa Naisten Salibandyliigassa upeasti voittamalla Steelerssin vieraskentällä lukemin 9-7. Voitto ei irronnut aivan helpolla, vaan katsomossa saatiin todellakin jännittää loppuun asti. Hämeenlinnassa pelatun ottelun ehdoton tähti oli tehot 2+2 iskenyt Mette Wecksten.

Ensimmäinen erä oteltiin todella tasaisesti. Molempien joukkueiden otteista näki, että kyseessä oli kauden ensimmäinen runkosarjan ottelu. ÅIF:llä oli hyviä maalipaikkoja, mutta vedot viuhuivat maalin ohi. Alkoi jo vaikuttaa siltä, että erätauolle mentäisiin ilman maaleja, mutta vieraiden Sandra Ojanen olikin asiasta eri mieltä. Hänen laukauksensa upposi Steelers maaliin ajassa 18.12. Syötön osumaan tarjoili Iida Hakulinen.

Toisessa erässä kävi nopeasti selväksi, että avauserän varovaisempi pelaaminen oli jätetty pukukoppeihin, sillä molemmat joukkueet iskivät neljä osumaa. Samalla on kuitenkin todettava, että pelin rakenne pääsi rakoilemaan, eikä ottelu ollut oikein kenenkään hallinnassa. ÄIF pääsi erätauolle yhden maalin johdossa, sillä Bea Karlingin laukaus yllätti kotijoukkueen maalilla torjuneen Mirka Hakolan juuri ennen erän päätöstä.

Kauden ensimmäisen ottelun ratkaisu nähtiin viimeisen erän lopussa, kun vieraat pääsivät 9-5 johtoon Iida Hakulisen osumalla. Maali syntyi ajassa 50.33. Steelers ei antanut kuitenkaan periksi missään vaiheessa, vaan taisteli itsensä kahden maalin päähän, mutta ÅIF oli lopulta vahvempi voittaen ottelun lukemin 9-7.

ÅIF:n kausi jatkuu ensi viikonloppuna kahdella kotiottelulla, kun LoSB ja NST saapuvat Sipooseen.

Ottelun viralliset tilastot

Kuva: Aarno Järvinen

Tilastot
Steelers

7 - 9

0 - 14 - 43 - 4
18'MaaliOjanen Sandra
18'MaalisyöttöHakulinen Iida
22'MaaliAhtiainen Ella
22'MaalisyöttöWecksten Mette
25'MaaliAura Susanna
25'MaalisyöttöWecksten Mette
33'Jäähy: 2minKarling Bea
38'MaaliAura Susanna
38'MaalisyöttöAhtiainen Ella
39'MaaliKarling Bea
39'MaalisyöttöKantokorpi Kaisa
44'MaaliWecksten Mette
44'MaalisyöttöAhtiainen Ella
45'MaaliWecksten Mette
45'MaalisyöttöAura Susanna
46'MaaliKarling Bea
46'MaalisyöttöKantokorpi Kaisa
50'MaaliKarling Bea
50'MaalisyöttöSuominen Eerika
59'Jäähy: 2minHakulinen Iida