ÅIF JA PSS YHTEISTYÖHÖN 2003 SYNTYNEIDEN POIKIEN IKÄLUOKASSA
Julkaistu: 28.02.2018 00.00

ÅIF JA PSS YHTEISTYÖHÖN 2003 SYNTYNEIDEN POIKIEN IKÄLUOKASSA

Tiedote 28.2.2018, julkaisuvapaa heti

ÅIF JA PSS YHTEISTYÖHÖN 2003 SYNTYNEIDEN POIKIEN IKÄLUOKASSA

Itä-Uudenmaan perinteiset ja vahvat salibandyn erikoisseurat Ådalens If (ÅIF) ja Porvoon Salibandyseura (PSS) yhdistävät voimansa vuonna 2003 syntyneiden poikien ikäluokassa kaudesta 2018-2019 alkaen.

Yhdistymisellä haetaan entistä laajempaa pelaajapohjaa sekä pitkäaikaista kehityspolkua seurojen ja alueen vuonna 2003 syntyneiden junioreiden osalle. Yhdistymisen odotetaan lisäävän kiinnostusta ja kasvattavan harrastajamääriä sekä molemmissa seuroissa että koko Itä-Uudenmaan alueella.

Yhdistymisellä haetaan samalla merkittäviä synergiaetuja joukkueen operatiiviseen toimintaan ja toimintatapoihin. Yhdistyminen tullaan toteuttamaan Suomen Salibandyliiton sääntöjen mukaan ns. yhdistelmäjoukkueena. Joukkueen emoseurana toimii Åif ja keskuspaikkana Sipoon Söderkulla.

Yhdistymisen jälkeen ikäluokan pelaajamäärä nousee lähelle 50 pelaajaa. Yhdistymisellä varmistetaan, että jokainen poika tulee saamaan peliaikaa omalla tasollaan.

Joukkueen päävalmentajaksi tulee kokenut porvoolainen valmennuksen ammattilainen ja tälläkin hetkellä PSS:n 02/03 ikäluokkaa valmentava Petri Hosiaisluoma.

”Yhdistyminen ei ole hetken huumaa, vaan taustaorganisaatiota on rakennettu huolellisesti pohjautuen jo nyt vahvaan toimintaan molemmissa seuroissa. Åiffissa ja PSS:ssä on tehty jo 10-vuotta määrätietoista juniorityötä 03-poikien kanssa”, taustoittaa uuden yhdistelmäjoukkueen joukkueenjohtaja Pasi Nieminen.

”Näen tämän hienona mahdollisuutena kehittää salibandya kunta- ja seurarajojen yli ja vielä poikien ehdoilla. Yhdistymisellä halutaan varmistaa ennen kaikkea poikien pelimahdollisuus oman kodin lähistöllä myös pitkälle tulevaisuuteen. Toivottavasti meidän luoma yhteistyömalli innostaa myös muita ikäluokkia Itä-Uudellamaalla vastaavaan yhteistyöhön. Meidän näkemys on, että pitkällä aikavälillä olisi mielekästä saada enemmän yhteistyötä seurojen välillä”, kertoo PSS:n johtokunnan jäsen Peter Åhman.

”Yhdistymisellä mahdollistetaan huippuluokan valtakunnallinen toimintaympäristö 2003 ikäluokkaan, jossa jokaisella pojalla on mahdollisuus kehittyä turvallisessa ympäristössä pelipaikasta ja tasosta riippumatta. Yksinkertaisesti tavoitteemme on luoda valtakunnan paras tuote salibandyyn, jossa pelaajat ovat kaiken keskiössä. Pelaajien keskuudessa muutos on otettu positiivisesti vastaan ja yhdistymistä ei ole tehty vain vuodeksi, vaan pidemmäksi aikajänteeksi”, Nieminen jatkaa.

”Odotan innolla, että pääsen tekemään tosissani töitä hyvässä porukassa uuden itä-uusimaalaisen poikasalibandyprojektin parissa. Uudet pelaajat ovat myös tervetulleita mukaan ja voivat olla minuun yhteydessä”, kommentoi tuleva päävalmentaja Petri Hosiaisluoma.

Uusi yhdistelmäjoukkue aloittaa toimintansa välittömästi kuluvan kauden päätyttyä.

Lisätietoja:

Pasi Nieminen, ÅIF, 040-560-4274

Peter Åhman, PSS, 040-5514177

Petri Hosiaisluoma ÅIF/PSS 03, päävalmentaja, 050-4033012

Seuran uusimmat